توضیحات
شکر قرمز ریکنده مازندران قائمشهر
شکر قرمز ریکنده مازندران چه خاصیتی دارد؟
شکر قرمز معروف به شکر سرخ یک نوع شکر طبیعی است که سابقه مصرف آن به حدود ۴۰۰ سال میرسد اما متأسفانه امروزه مصرف شکر سفید در بین جوامع جایگزین آن شده است شکر قرمز دارای طعم شیرین مطبوعی است
شکر قرمز اکثراً در مزارع نیشکر مازندران ، خوزستان ، عمان ، چین ، هند ، مصر میروید که آن را از شیره نیشکر خالص به دست میآورند برای تهیه آن نیشکر را با آتش حرارت داده و سرخ میکنند و مواد حاصل شده را شکر قرمز یا سرخ مینامند
شکر قرمز یک ماده مغذی در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریها میباشد زیرا دارای آهن، آنتی اکسیدان، فیبر، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر است و همچنین به میزان فراوانی پروتئین، ویتامین و املاح معدنی در آن موجود است
هیچ ماده و افزودنی شیمیایی در فرآیند تولید شکر سرخ دخالت ندارد و به خاطر وجود بیشترین میزان ملاس سرشار از انواع املاح ، ویتامینها و مواد معدنی به خصوص ماده معدنی کروم است طبق فرمودههای حکیمان طب سنتی طبع شکر قرمز گرم و تر است
شکر قرمز با بقیه شکرها چه تفاوتی دارد؟
مصرف این نوع شکر طی چهل سال گذشته به شکر سفید مبدل شده اگر ملاس را از شکر به طور کامل حذف کنیم شکر سفید به دست میآید که البته در همان وهله اول سفید نیست ولی با روشهایی به رنگ سفید درآورده میشود این روشها عبارتند از استفاده از برخی مواد شیمیایی که باعث تغییر رنگ میشوند مثل دی اکسید گوگرد ، فسفریک اسید ، کلسیم هیدروکسید و غیره
شکر سفید آنزیم خون را را تغییر میدهد و کبد را چرب و غلظت خون را تشدید میکند
شکر قهوهای که در کارخانهها اغلب تهیه میشود با افزودن مواد شیمیایی بسیاری از خواص برآمده از ملاس خود را از دست میدهد نکته جالبی که در رابطه با تفاوت شکر قرمز با شکر قهوهای وجود دارد این است که وقتی شکر قهوهای در آب حل میشود رنگ آب تغییر خواهد کرد اما با حل شدن شکر قرمز در آب تغییر رنگ واضحی ایجاد نخواهد شد
نکته بسیار مهم دیگری که در رابطه با این دو نوع وجود دارد به کالری و ارزش غذای آنها مربوط میشود شکر سرخ کالری کمتری نسبت به شکر قهوهای دارد اما ارزش غذایی آن به علت حفظ مواد معدنی و ویتامینی بالاتر است
علاوه بر این موارد ساکاروز موجود در شکر قرمز کمتر از شکر قهوهای و سفید است این نوع شکر طعم فوق العادهای دارد تا جایی که تقریباً شبیه طعم عسل است
هشت خاصیت شکر قرمز که باید بدانید
1 – پیشگیری از پوکی استخوان
این ماده غذایی به دلیل داشتن کلسیم گزینهای بسیار عالی برای استحکام و تقویت استخوانها محسوب میشود جالب است بدانید در گذشته برای دریافت خواص شکر قرمز انواع مغزها را به وسیله آن کمی شیرین میکردند تا خواص مطلوبی از آن دریافت کنند این روش برای کودکانی که تمایل به مصرف مغزها ندارند راهکار بسیار خوبی است
2 – رشد نوزادان و کودکان
نوزادان و کودکان برای رشد نیاز به انواع ویتامینها و مواد مغذی با استفاده از مواد غذایی متنوع را دارند کلسیم یکی از مواد معدنی است که در شکر سرخ وجود دارد و برای استحکام استخوانها ضروری است با دریافت کلسیم در کودکان و نوزادان روند رشد و قد کشیدن آنها به خوبی طی خواهد شد
علاوه بر این موضوع ممکن است گاهی نوزادان به دلیل مشکلات گوارشی کمی احساس ناراحتی کنند با تغذیه آنها به کمک مقداری شکر قرمز و آب جوشیده ولرم شده مشکلات گوارشی مانند نفخ ، دلپیچه ، یبوست و دلدرد آنها رفع خواهد شد
3 – افزایش میل جنسی
یکی از راهکارهای موثر برای تقویت قوای جنسی دریافت مواد غذایی مفید و موثر بر آن است شکر قرمز به دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامین میتواند سبب افزایش میل جنسی شود
4 – رفع و درمان کمخونی
درمان کمخونی راهکارهای خوراکی زیادی دارد کمخونی ناشی از فقر آهن با دریافت روزانه آهن کنترل میشود یکی از ترکیبات موجود در شکر قرمز آهن است که برای دریافت مقدار متعادل از آن میتوان استفاده کرد
5 – درمان گرفتگی و باز شدن صدا
برای اینکه بتوان گرفتگی صدا را رفع کرد فقط کافی است مقدار یک قاشق چایخوری از شکر قرمز را داخل آب ولرم حل کرد و نوشید این ترکیب به خوبی به باز شدن صدا کمک میکند
۶ – درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
یکی از بهترین راهکارهایی که برای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا وجود دارد نوشیدن مایعات و دمنوشهای طبیعی و گرم است از عوارض اذیت کننده این دو بیماری میتوان به خشکی گلو اشاره کرد برای رفع آن کافی است به دمنوشهایی که استفاده میشود مقداری شکر قرمز اضافه کرد حتی مصرف آن به رفع گرفتگی گلو که ناشی از التهابات ایجاد شده است کمک میکند
۷ – سلامت قلب و عروق
یکی از ترکیباتی که در این ماده خوراکی وجود دارد پتاسیم است طبق تحقیقات انجام شده این ماده معدنی برای تعادل املاح و الکترونها و مایعات بسیار ضروری است حتی سلامت قلب و عروق نیز بسته به دریافت این ماده معدنی است . از شکر قرمز به عنوان منبعی برای دریافت پتاسیم میتوان استفاده کرد اما بیماران مبتلا به دیابت و حتی فشار خون بالا باید در رابطه با مصرف آن با پزشک متخصص خود مشورت کنند زیرا قند بالایی دارد و باید احتیاط در مصرف آن را جدی گرفت
۸ – درمان یبوست با شکر قرمز
یکی از بدترین اختلالات گوارشی که وجود دارد یبوست است برای درمان اغلب راهکارهای طبیعی توصیه میشوند که یکی از آنها مصرف مقداری شکر قرمز است البته این موضوع به دلیل فیبر و ملاس موجود در آن تاثیرگذار است
آیا مصرف شکر قرمز در دوران بارداری ممنوعیت دارد؟
برعکس تمامی مواد و فرآوردههای گیاهی که تا به امروز مورد مطالعه قرار دادید همگی آنها برای مصرف در دوران بارداری همچون خواص افسنطین، انیسون و ترنجبین ممنوع میباشد اما در مقابل فواید شکر قرمز آنقدر زیاد میباشد که در دوران بارداری مصرف آن نه تنها ممنوع نمیباشد بلکه به دلیل ارزش تغذیهای بالایی که دارد به خانمهای باردار توصیه میشود
شکر قرمز چگونه تهیه میشود؟
کشاورزان پس از کندن نیشکرها از مزارع به جدا کردن برگ و اضافات از ساقه آن میپردازند سپس آنها را جمع آوری کرده و به داخل کارگاه میبرند در کارگاه نیشکرها را به درون دستگاه آبگیری ریخته و آب آنها را میگیرند
آب حاصل از نیشکر را به مدت دو تا سه ساعت در دیگهای بزرگ مسی میجوشانند تا آب آن تبخیر شده و غلظت شیره نیشکر افزایش پیدا کند برای آنکه شیره نیشکر سر نرود و ته نگیرد در هنگام جوشاندن آن را به طور مداوم هم میزنند
برای تهیه شیره خالص باید ناخالصیهایی را که روی سطح آن جمع میشود خارج کنند البته این ناخالصیها دور نمیریزند و در جای دیگری کاربرد دارند پس از چند ساعت حرارت دیدن شکر قرمز که تقریباً از نظر ظاهری شبیه حلواست آماده شده است ، پس از جامد شدن آن را به قسمتهای کوچکتری تقسیم کرده و آماده مصرف میکنند از پخت شیره نیشکر برای تهیه شکر قرمز چند محصول جانبی نیز بدست میآید که مصارف خوراکی دارند لازم به ذکر است برای تهیه شکر قرمز مرغوب به شکرپزی باتجربه و ماهر نیاز است که دقت کافی را داشته و کاملاً به فوت و فن این کار آشنا باشد
خواص شکر قرمز در روایات و طب سنتی
آنطور که در کتاب المصباح آمده است جایی بوده است در ایران قدیم که در آنجا شکر را از نیشکر استخراج میکردند و شکر قرمز به دست میآوردند به همین دلیل چنین شکری در گذشتهها به شکر قرمز معروف بوده است یعنی شکری که هنوز دستکاری نشده و به بیان امروزی ملاس خود را حفظ کرده است
درمانکننده التهابات معده و دردهای شکم
کمک به استحکام مفاصل و استخوانها و تأخیر در روند پیری زودرس
برطرفکننده سودا
درمان ریه خشک
مؤثر در درمان سرماخوردگی
برطرفکننده گرفتگی صدا و بازکننده گلو
ضد نفخ و ملین و غذای مناسب برای درمان خانگی یبوست
بهترین گزینه قند و کالری برای مادران باردار و افراد تحت رژیم لاغری
شادابی و جوانسازی پوست
دارویی مؤثر برای تقویت قوای جنسی
تقویتکننده کبد پاکسازی خون و درمان کمخونی
درمان سرفه و سرماخوردگی و التهاب معده
خونساز و تصفیهکننده خون
رفع خستگی
تقویتکننده قلب ، اعصاب و سیستم ایمنی بدن
رفع گرمی دهان و زبان و التهابات لثه
پاککننده کبد
کاربرد و نحوهٔ مصرف شکر قرمز
شکر قرمز ریکنده مازندران
کشت نیشکر در ایران به دوران قبل از ساسانیان میرسد اکنون کشت نیشکر در خوزستان و استانهای شمالی بهخصوص مازندران و مخصوصاً روستای ریکنده از توابع شهرستان قائمشهر به دلیل داشتن زمینهای مرغوب و حاصلخیز و آب فراوان انجام میگیرد هر ساله جشنوارههایی نیز در این زمینه برگزار میشود که میتواند برای گردشگران جذاب و دیدنی باشد همچنین باعث رونق کسبوکار و ایجاد انگیزه برای مردم محلی میشود
از شکر قرمز بهجای قند همراه با چای و دمنوش استفاده میشود
انواع کیک و شیرینی و مربا را میتوان با شکر سرخ تهیه کرد
از ناخالصیهایی که از روی شیره نیشکر گرفته شده کره محلی تولید میکنند
همچنین در صافکردن عسل طبیعی نیز از این ناخالصیها استفاده میشود
کف محصول جانبی بهدستآمده از شیره نیشکر است که آن را همراه با نان در صبحانه مصرف میکنند
روشکر نیز محصول دیگری است که از پخت شیره نیشکر به دست میآید و در تهیه شربت از آن استفاده میکنند
مضرات شکر قرمز چیست؟
با وجود تمامی مزایا و فوایدی که برای شکر قرمز مطرح کردیم این شکر مضراتی نیز دارد که البته از انواع سفید و قهوهای آن خیلی کمتر است
شکر قرمز حاوی مقدار زیادی قندهای ساده است که بهراحتی قند خون را بالا میبرد این موضوع برای افرادی که دیابت دارند خطرناک است و زیادهروی بیش از حد مصرف آن برای افراد سالم نیز در درازمدت باعث ایجاد بیماری دیابت خواهد شد ، مصرف بیش از اندازه شکر قرمز ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد و بهتدریج کلسترول بد خون را زیاد میکند با اینکه شکر قرمز کالری کمتری نسبت به شکر سفید و قهوهای دارد اما باز هم کالری آن بالاست و زیادهروی در مصرف آن باعث چاقی و اضافهوزن خواهد شد
شکر قرمز ریکنده مازندران
ترکیبات اسیدی به وجود آمده در اثر مصرف بیش از اندازه شکر قرمز به دندانها آسیب میرساند و مینای دندان را از بین برده و دندانها را میپوساند . زیادهروی در مصرف شکر قرمز باعث بروز التهاباتی در بدن میشود که منجر به بیماری انسداد ریه خواهد شد شکر قرمز نوعی شکر طبیعی و تصفیه نشده است که از گیاه نیشکر استخراج میشود این شکر نسبت به انواع شکر سفید و شکر قهوهای کالری کمتر و مواد معدنی . بیشتری دارد . این شکر خونساز است چون آهن و ویتامین B6 دارد فیبر بالا و لیگنان موجود در آن میتواند قند خون را تا حدودی کنترل نماید همچنین حاوی برخی آنتیاکسیدانهاست جلوی التهابات مزمن بدن را میگیرند تقویت اعصاب، رفع خستگی و نشاط بیشتر از فواید مصرف شکر قرمز است همچنین برای تقویت استخوان هم مفید است . برای استفاده از خواص شکر قرمز میتوانید آن را بهصورت خام بوداده شده، پودر شده یا هبه شده به غذاها نوشیدنیها یا آجیلهای خود اضافه کنید البته باید توجه داشت که شکر سرخ همچنان حاوی مقادیر زیاد قند و پرکالری است و باید با مقدار مناسب و در قالب یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود
مزاج و طبع شکر قرمز
طبق فرمودههای حکیمان طب سنتی طبع شکر قرمز گرم و تر است
موارد مصرف شکر قرمز
صالح الغذا، ملین، جالی طبع و اعضای تنفس، مقوی روح و قوا و کبد، تقویت قوه باه، ضد گازهای روده، مانع پیری، رفع قولنج، همراه آب گرم و روغن بادام برای رفع گرفتگی صدا مفید است رفع کننده خلط سوداوی و امراض سوداوی ، شایان ذکر است که دقیقاً برعکس شکر سفید که مولد خلط سوداست این شکر خلط سودا را دفع میکند
مقدار مصرف شکر قرمز
حداقل یک قاشق مرباخوری صبح و شب میل شود
موارد منع مصرف شکر قرمز
برای بیماران دیابتی از حداقل مصرف تجاوز نکند
تذکر : زیادهروی در مصرف هر غذا یا دارویی باعث اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و بدن میشود
شکر قرمز ریکنده مازندران
شکر قرمز ریکنده مازندران
شکر قرمز ریکنده مازندران
شکر قرمز ریکنده مازندران
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.