جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عوارض بوتاکس از دیدگاه طب سنتی

نظر طب سنتی در مورد بوتاکس و عوارض آن چیست؟

مضرات و عوارض بوتاکس از دیدگاه طب سنتی اسلامی - عطاری کیمیای سلامت

عوارض بوتاکس از دیدگاه طب سنتی

بوتاکس چیست؟

سم بوتولینوم Botulinum toxin که با نام تجاری بوتاکس Botox در ایران معروف است از سم باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم تهیه و برای فلج موقت عضلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. هفت نوع اصلی سم بوتولینوم A تا G (A، B, C1، C2، D, E، F و G) وجود دارد.

انواع A و B قادر به ایجاد بیماری در انسان بوده و از نظر تجاری و پزشکی برای درمان اسپاسم‌های عضلانی مورد استفاده قرار می‌گیرند انواع E و F نیز می‌توانند در انسان بیماری ایجاد کنند در حالی که انواع دیگر باعث بیماری در سایر حیوانات می‌شوند. پس از تزریق بوتاکس، ماهیچه‌ها به طور موقت فلج شده و چین و چروک‌ها کم می‌شوند.

استفاده از سم بوتولینوم برای کاربردهای زیبایی نخستین مرتبه در سال 1980 میلادی توسط یک پزشک کانادایی کشف شد. این پزشک به‌ طور اتفاقی کشف کرد بیمارانی که برای موارد درمانی مورد تزریق بوتاکس قرار گرفته‌‌اند خطوط اخم‌ آن‌ها نیز از بین رفته است.

بوتاکس خطرناکترین ماده سمی شناخته شده است حدودا 100 نانوگرم از این ماده می تواند موجب مرگ یک انسان بالغ شود و مقدار کمی از آن می تواند نسل بشر را برای همیشه از بین ببرد. سم بوتولونیوم عامل بروز بوتولیسم است مسمومیتی که عدم درمان فوری آن باعث مرگ دردناکی می شود.

این سم باعث فلج ماهیچه ها شده که در نهایت منجر به فلج دستگاه تنفسی و در نتیجه مرگ می شود. باکتری عامل این مسمومیت (کلستریدیوم بوتولینوم ) از طریق زخم باز یا بلعیدن غذای مسموم وارد بدن می شود.

بیش از دو دهه از این ماده در راستای درمان ضعف عضلات ناشی از اختلالات عصبی استفاده شده است از بوتاکس به عنوان درمانی برای میگرن و کاهش تعریق نواحی مختلف بدن نیز استفاده می شود.

هربار که اخم می‌کنید بخشی از ماهیچه‌های اطراف چشم و پیشانی که در ایجاد اخم نقش دارند تحریک شده و به مرور سبب به وجود آمدن خط اخم می‌شوند اما بوتاکس این ماهیچه‌ها را غیرفعال کرده و از ایجاد خط اخم جلوگیری می‌کند همچنین بوتاکس برای درمان خطوط پنجه کلاغی اطراف چشم بسیار موثر است.

به طور کلی بوتاکس بیشتر برای درمان چین و چروک‌های نواحی بالای صورت مانند پیشانی تزریق می‌شود. بوتاکس برای رفع چین و چروکهای حرکتی به کار می رود. انقباض و حرکت عضلات صورت عامل اصلی ایجاد چین‌های روی پوست هستند. اگر به‌وسیله یک ماده خارجی جلوی حرکت عضلات گرفته شود چروک‌های سطح پوست نیز از بین خواهند رفت. این چین و چروکها بیشتر در اطراف چشم، دهان و بین ابروها بوجود می آیند و با افزایش سن بیشتر می شوند.

تفاوت های بوتاکس با تزریق ژل (فلر)

بوتاکس حاوی سم بوتولینوم می باشد که با فلج کردن عضلات اقدام به برطرف کردن چین و چروک ها می کند. ژل حاوی ماده ای پر کننده می باشد که برای پر کردن حجم از دست رفته بافت یا چربی زیر پوست به کار می رود.

تزریق ژل و بوتاکس از لحاظ ماندگاری نیز با هم متفاوتند. میزان ماندگاری ژل بین 8 تا 18 ماه می باشد و میزان اثر گذاری بوتاکس معمولا 6 ماه می باشد.

بوتاکس چین و چروک‌های مناطق فعال را هدف قرار می‌دهد ولی ژل سبب از بین رفتن چین و چروک‌های دائم و عمیق می‌شود به طور کلی ژل یک ماده‌ی حجم دهنده است. هزینه بوتاکس نسبت به فیلر کمتر است.

بوتاکس اغلب در قسمت فوقانی صورت مانند خط اخم، خط پیشانی، چروک دور چشم، برخی از نواحی پایینی صورت و خط فک مورد استفاده قرار می‌گیرد در حالی که ژل برای رفع نقوص صورت مانند چروک‌های دور چشم، گونه‌‌های گود افتاده، خطوط میان بینی و لب، دهان رو به پایین استفاده می‌شود.

در چه مواردی از بوتاکس استفاده می شود

عوارض کوتاه مدت و بلند مدت بوتاکس

بوتاکس برای چه افرادی ممنوع است؟

آیا در طب سنتی جایگزینی برای بوتاکس معرفی شده است؟

در طبیعت برای تمامی نیازهای انسان جوابی وجود دارد با استفاده از توصیه های طب سنتی می توانیم سبک زندگی خود را طوری تغییر بدهیم که از بروز خیلی از بیماری ها پیشگیری و خیلی از بیماری ها را درمان کنیم ولی آیا طب سنتی برای زیبایی هم توصیه ای دارد؟ آیا می توانیم جایگزینی برای بوتاکس در طب سنتی پیدا کنیم؟ جواب این سوال را در ادامه این مقاله بخوانید.

دلایل ظاهر شدن چین و چروک های پوست

از دلایل ظاهر شدن چین و چروکها در صورت افزایش سن، کاهش تولید کلاژن، قرارگرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش خورشید، آلاینده‌های هوا، خشکی پوست، سیگارکشیدن که باعث کم شدن تولید کلاژن می شود حرکات و حالات تکراری مانند اخم کردن و لبخند زدن، وراثت و ژنتیک، خواب کم و نامنظم، کم آب نوشیدن، مصرف کم سبزی‌ها و میوه‌های تازه و نوشیدن بیش از حد کافئین می توان نام برد.

جایگزین های بوتاکس در طب سنتی

توصیه اول طب سنتی برای پیشگیری و درمان بیماری ها اصلاح سبک زندگی بر طبق توصیه های طب سنتی است. تغذیه مناسب، خواب کافی و به موقع، ورزش و نرمش های منظم، عدم استفاده از دخانیات، دوری از استرس و اضطراب از مصادیق سبک زندگی مطابق با طب سنتی می باشند.

ولی در زندگی ماشینی و پر از استرس این روزها ممکن است امکان فراهم آوردن این شرایط برای شما وجود نداشته و در چهره شما چین و چروک هایی ظاهر شده اند و در صدد رفع آن ها می باشید. در ادامه روش های طب سنتی و طبیعی رفع این چین و چروک ها با هم می خوانیم.

طب سوزنی

طب سوزنی باعث تحریک تولید کلاژن، افزایش گردش خون در موضع، رفع چین و چروک ها و بهبود کیفیت پوست می شود. امروزه از این روش بسیار استفاده می شود و نتایج بسیار خوبی نیز داشته است.

یوگای صورت

یوگای صورت شامل ماساژ صورت و تمریناتی است که عضلات، پوست و سیستم لنفاوی صورت شما را تحریک می کند این تکنیک برای نرم کردن و شل کردن عضلات صورت طراحی شده است تا به کاهش تنش و استرس کمک کند.

روغن بادام شیرین

روغن مالی و ماساژ صورت با روغن بادام شیرین

روغن زیتون بکر

روغن مالی و ماساژ صورت با روغن زیتون بکر

روغن کرچک، آب لیمو و روغن اسطوخدوس

روغن مالی و ماساژ پوست صورت با ترکیب گفته شده را هفته ای یک یا دو بار انجام دهید. برای تهیه این ترکیب 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن کرچک را با یک قاشق چای خوری آب لیمو یا چند قطره روغن اسطوخدوس مخلوط کنید و روی صورت خود بمالید و به صورت دورانی ماساژ دهید و بگذارید یک شب روی صورتتان بماند و صبح روز بعد ابتدا با آب ولرم و سپس با آب سرد بشویید.

روغن زالو

روغن زالو را روزانه به مدت یک ساعت روی موضع بمالید و سپس بشوئید در صورت بروز حساسیت و ظاهر شدن جوش بعد از استفاده از این روغن از ماسک ماست و خیار استفاده کنید.

ماست و جوانه گندم

هفته‌ای 3 تا 4 بار در وعده عصرانه یک کاسه ماست محلی و دوقاشق پودر جوانه گندم را مخلوط و میل کنید.

آلو بخارا

برای پر حجم کردن صورت و از بین رفتن چین و چروک ها روزانه 5 عدد آلوبخارا میل کنید.

ماسک آب خیار و گلاب

آب خیار سالادی را با مقداری گلاب مخلوط کنید و روی محل بمالید این عمل را روزانه به مدت نیم ساعت انجام دهید.

ماسک موز، روغن زیتون و عسل

یک موز را پوست کنده و نصف آن را خوب له کنید و به آن یک قاشق چای خوری روغن زیتون و یک قاشق چای خوری عسل اضافه کنید و خوب ترکیب کنید روی موضع چین و چروک ها بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند و با آب ولرم و پس از آن با آب سر بشویید. هفته ای دو بار این عمل را تکرار کنید.

ماسک تخم مرغ، ماست و شکر

برای تهیه این ماسک سفیده یک عدد تخم مرغ را جدا کرده با یک قاشق غذا خوری ماست و نوک قاشق شکر مخلوط کرده و روی موضع بمالید و بگذارید خشک شود سپس با آب ولرم بشوئید از این ماسک بوتاکس طبیعی هفته ای یک بار استفاده کنید.

ماسک شیر و مولتانی میتی

مولتانی میتی یا گل مولتان یا کلیسم بنزوات که به عنوان فولر زمین شناخته می شود خاک رس غنی از مواد معدنی به خصوص منیزیم کلراید است که از آن برای ساخت انواع ماسک پوست های خانگی استفاده می شود. برای تهیه این ماسک 2 تا 3 قاشق غذاخوری مولتانی میتی را با مقداری شیر مخلوط کرده تا به شکل خمیر درآید این خمیر را را روی چین و چروکهای صورت به مدت 15 دقیقه بگذارید و پس از خشک شدن آن را بشویید به جای شیر می توانید از گلاب نیز استفاده کنید. از این ماسک هفته ای یکبار استفاده کنید.

ماسک بلغور جو دوسر، آرد نخودچی، عسل و گلاب

ابتدا بلغور جو دوسر را آسیاب کنید تا پودر نرمی بدست آید و آن را با آرد نخودچی و عسل مخلوط کنید سپس به این مخلوط گلاب اضافه کنید تا مخلوط به خمیر نرمی تبدیل شود این ماسک را روی صورت خود به مدت 10 بگذارید و سپس بشویید هفته ای یکبار این عمل را تکرار کنید.

ماسک خاک رس بنتونیت یا کائولین، شیر خشک و آب یا گلاب

بنتونیت نوع خاک رس آلومینوسیلیکات است که خاصیت تورم پذیری فوق العاده ای دارد و از گدازه های آتشفشانی تولید می گردد. بنتونیت دارای ساختار ورقه مانند دو بعدی است که قدرت زیادی در جذب آب، یون ها و مواد شیمیایی و سمی دارد.

کائولن حاوی مقادیر بسیار زیادی کائولینیت است و در صنعت کاغذسازی، تولید سرامیک و لعاب، خمیر دندان، لوازم آرایشی و کرم های محافظت از پوست، تولید رنگدانه و صرفه جویی در مصرف دی اکسید تیتانیوم، تولید آفت کش و محافظت از گیاهان و تصفیه آب و فاضلاب کاربرد دارد.

برای تهیه این ماسک 2 قاشق غذاخوری خاک رس بنتونیت یا کائولین و یک قاشق چای خوری شیر خشک را با هم مخلوط کنید و با آب یا گلاب به شکل خمیر درآورید. این ماسک را روی صورت بمالید و به مدت 15 دقیقه بگذارید بماند تا خشک شود سپس صورت خود را بشویید هفته ای یکبار از این ماسک استفاده کنید.

ماسک روغن نارگیل، تخم مرغ و آبلیمو

نصف قاشق چای خوری روغن نارگیل و یک سفیده تخم مرغ و نصف قاشق چای خوری آبلیموی تازه را با هم خوب مخلوط کنید روی صورت خود بگذارید و به مدت 5 دقیقه ماساژ دهید پس از 30 دقیقه صورت خود را بشویید. چهار بار درهفته از این ماسک استفاده کنید.

عوارض بوتاکس

تزریق بوتاکس نیز مانند اکثر روش‌های زیبایی ممکن است عوارض مختلفی را به‌دنبال داشته باشد این عوارض احتمالی در همه افراد بروز نمی‌یابند بلکه احتمال ظاهر شدن آن‌ها در درصد پایینی از افراد وجود دارد با توجه به این نکته که سم بوتولینوم یک ماده سمی و کشنده است استفاده نادرست از آن می‌تواند منجر به بروز صدمات جبران ناپذیر و حتی مرگ افراد شود.

به‌طور کلی ممکن است پس از تزریق بوتاکس عارضه‌های زیر در درصد بسیار کمی از افراد رخ دهد:

کبودی

یکی از اصلی‌ترین و شایع‌ترین عوارض این روش زیبایی احتمال ظاهر شدن لکه‌های کبودی در محل تزریق آمپول بوتاکس است بروز این عارضه بیشتر به‌دلیل مهارت نداشتن پزشک متخصص یا آسیب رساندن به عروق خونی رخ می‌دهد با تزریق بوتاکس در حالت نشسته و فشار دادن محل تزریق توسط پزشک تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری خواهد شد.

قرمزی

قرمز شدن محل تزریق از دیگر عوارض غیرقابل اجتناب استفاده از بوتاکس است که معمولا بعد از گذشت چند ساعت برطرف می‌شود همچنین استفاده از کمپرس آب سرد نیز می‌تواند در کاهش قرمزی تاثیر به‌سزایی داشته باشد.

درد

درد در حین تزریق و پس از آن نیز یکی دیگر از عوارض احتمالی تزریق بوتاکس است. معمولا درد حین انجام کار بسیار خفیف است و بیشتر مراجعان آن را به‌خوبی تحمل می‌کنند اما اگر آستانه تحمل درد شما کم است باید قبل از تزریق و با مشورت دکتر تزریق بوتاکس از داروهای بی‌حسی موضعی استفاده کنید. در برخی از افراد پس از انجام بوتاکس سردرد و حالت تهوع رخ می‌دهد. این عارضه‌ها معمولا در افرادی رخ می‌دهند که برای نخستین مرتبه از بوتاکس استفاده می‌کنند. برای رفع سردرد و حالت تهوع می‌توان با مشورت پزشک از داروهای مسکن و ضدتهوع استفاده کرد.

واکنش کولینرژیک

در مواردی ممکن است با تزریق بوتاکس واکنش‌های کولینرژیک در بدن فرد رخ دهند که معمولا به‌صورت خشکی دهان یا خشکی چشم بروز می‌یابند برای رفع این واکنش‌ها می‌توان از قطره اشک مصنوعی استفاده کرد.

سایر عوارض تزریق بوتاکس

علاوه بر عارضه‌های احتمالی اشاره‌شده در بالا، ممکن است عوارض زیر در برخی از افراد پدیدار شوند:

مضرات و عوارض بوتاکس از دیدگاه طب سنتی اسلامی - عطاری کیمیای سلامت

عوارض بوتاکس از دیدگاه طب سنتی

اگر به مشاوره تخصصی نیازمند هستید با ما تماس بگیرید 01133378386

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *